My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Ebbas äppelpaj

01/12/2002 08:20:54
http://w1.866.telia.com/~u86600410/ebbas.html

Ebbas äppelpaj
-Är det någon som har ett godare äppelpajrecept än nedanstående? frågade Ebba, en signatur på en konferens på nätet. Prova mitt och återkom om du har ett ännu bättre! Mitt är hämtat ur Allt Om Mat:s gourmetbilaga, och är så fylld av smör att man inte bör äta den alltför ofta, men ibland, till fest.... Mums!!! Pajtäcket är precis så där knaprigt och sprött som det ska vara. Och kryddorna....!!! Lycka till!

Så här gör man:
Ugn: 175°
5-6 goda äpplen (skalas, kärnas ur och skärs i klyftor, som läggs i en ugnsfast form)
1/2 msk kanel
1/2 msk malen kardemumma
(Kryddorna blandas väl med äppelklyftorna)

Deg:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g (!!) smör
Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig.

Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över äppelklyftorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home