My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-22

Äppelsockerkaka (Fyriskaka) - Maj

Äppelsockerkaka (Fyriskaka) - Maj
2004-10-22

125 g smör el margarin
1½dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk socker
(1 tsk kanel)

Smält smöret och låt det svalna.

Rör (vispa inte) smöret och sockret pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet blandat med bakpulvret samt mjölken. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Skala ev äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker ev blandat med kanel.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home