My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Tiramisu

01/12/2002 08:31:18
http://w1.866.telia.com/~u86600410/tiramisu.html

Tiramisu (6 - 8 portioner)
Något av det allra godaste du kan välja som efterrätt. På 80-talet började efterrätten serveras på alla krogar inte bara i Italien utan runt om i hela Europa. I Italien har alla restauranger tiramisu i beredskap i frysen och varje husmor har ett eget recept för det finns många! En äkta tiramisu består av kaffedränkta söta kex varvade med en kräm gjord på mascarpone, en italiensk färskost. Den kan ibland vara svår att få tag på, men då ersätter du den med en blandning av kesella gourmet och crème fraiche.Vill du inte laga din egen tiramisu, finns det färdig att köpa, men så här gör man den italienska läckerheten.
14 - 16 avlånga kex, s k ladyfingers
eller en tunn sockerkaksbotten
1 dl starkt bryggt kaffe
4 msk rom, konjak, eller amaretto
2 äggulor
5 msk florsocker
300 g mascarpone eller
2 dl crème fraiche och 1 1/2 dl kesella gourmet
rivet skal av 1 citron
2 - 3 msk kakao
Blanda kaffe och 2 msk av den sprit du valt. Lägg kexen i en form och dränk in dem med blandningen. Dela gulor och vitor. Vispa äggulor och socker till en pösig smet. Blanda i mascarpone eller en blandning av kesella gourmet och crème fraiche litet i taget och rör försiktigt. Tillsätt rivet citronskal och resten av spriten. Bred krämen över de indränkta kakorna eller sockerkakan. Ställ fatet i kylen ett par timmar. Strax före serveringen siktar du över kakaopulver i ett rejält lager.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home