My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Tiramisú al Cointreau

09/11/01 23:31:56

Tiramisú al Cointreau
4 personer
5 ägg
5 msk socker
1 paket savoiardikex
Kallt starkt kaffe (espresso)
100 gram vit choklad
1 apelsin
2 msk Cointreau
1. Vispa 5 äggulor med 3 msk socker (a). Vispa 5 äggvitor tillsammans med 2 msk socker (b).
2. Vänd ner mascarpone och skalet av apelsinen och rör till en slät kräm (c).
3. Smält chokladen över vattenbad och blanda först med likören, sedan med c och sist med a. Vänd ned äggvitorna (b) försiktigt i det hela.
4. Doppa savoiardikexen i kaffet, varva kex med kräm. Avsluta med kräm och pudra över kakao.
5. Låt stå kallt någon timme innan det serveras.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home